Ervaring

In de communicatie is ervaring belangrijk. Ervaring voorkomt opnieuw het wiel uitvinden. Ervaring is weten wat werkt en wat juist niet. Door die ervaring voor u te laten werken, bereikt u eerder uw doelen en vaak tegen lagere kosten. Qontent Fox levert op tijd en binnen budget.

Communicatie en marketing

Bob Goulooze deed ervaring op bij gerenommeerde PR- en communicatie adviesbureaus. Voor Van Sluis Communicatie, waar hij na zijn studie begon coördineerde hij de Nederlandse activiteiten van het internationale Edelman PR-netwerk, adviseerde hij organisaties uit IT, transport en logistiek, biotech, gezondheidszorg, overheid en finance. Hij ontwikkelde de cultuur-audit als instrument bij organisatieverandering. Daarnaast was hij docent Communicatiekunde aan de Hogeschool Utrecht, waar hij het lesprogramma samenstelde. Bij Van Hulzen PR adviseurs internationaliseerde hij het cliëntenbestand en zijn crisis adviezen voorkwamen reputatieschade bij medische en industriële bedrijven.

Financieel en maatschappelijk

Door zijn ervaring in de financiële wereld huurde Rabobank Nederland hem in als woordvoerder en adviseur. Al snel werd hij gevraagd voor het betalingsverkeer en Rabo Vastgoed. Bij Bank Labouchere was hij verantwoordelijk voor het prospectus van de beursintroductie (IPO) en internet handelsplaform Alex. Voor beursfonds Kas Associatie bouwde hij de communicatie- en investor relationsafdeling op, herpositioneerde het bedrijf en introduceerde de nieuwe naam en het merk Kas Bank. Hij versterkte de reputatie van de bank. Bij Currence, realiseerde hij voor PIN meerjarige dubbele groeicijfers. Hij herpositioneerde Chipknip en faseerde het product aan het eind van de levenscyclus uit. Hij zette online betaalproduct iDEAL in de markt, dat uitgroeide tot sterkste Nederlandse merk.

Innovatie

Met Qontent Fox werkt hij aan leuke of innovatieve zaken, zoals VetVat, Maatschapelijke Kosten/baten Analyse of de Nationale Haring Smaaktest. Daarnaast schrijft hij over media, cultuur, economie en andere zaken voor diverse media.

Bij al deze communicatie werkzaamheden vielen hem diverse relevante prijzen ten deel, zoals in 1993 The British Sword of Excellence (werk voor UPS) en in datzelfde jaar de Golden IPRA award (werk voor Neste Chemicals), In 2003 en 2004 de GSCS Benchmark awards voor beste website (KasBank), in 2007 de SAN award voor beste adverteerders-campagne (PIN) en in 2010 de Effie voor beste gedragsveranderingscampagne (PIN). In 2015 namen RTL-Z, Accenture en het Ministerie van Economische Zaken zijn uitvinding VetVat op in hun “Toekomstmakers Top-100”.

%d bloggers liken dit: