PERSBERICHT

PP o-g1

Leiden 5 april 2016

Wim Rijsbergen reikt de Biefstuk Trofee uit

Warmondse La Croûte Winnaar Leidsch Dagblad Biefstuk Smaaktest

De Eerste Leidsch Dagblad Biefstuk Smaaktest is gewonnen door restaurant Bistro La Croûte De Zon uit Warmond. Twaalf  Prominente Proevers beoordeelden de steaks van tien restaurants uit de Leidse regio in restaurant Second Level. Arjen Kunkeler van La Croûte ontving de Leidsch Dagblad Biefstuk Trofee uit handen van de bekende voetballer Wim Rijsbergen.

De Prominente Proevers beoordeelden de winnende steak met 27 punten, genoeg voor de eerste plaats in de Biefstuk  Smaaktest. Op de tweede plaats eindigde Restaurant De Zwaan uit Katwijk. De derde plaats was voor Restaurant Twelve uit Leiden.

Na een korte uitleg van vlees expert slager Piet van der Vooren, proefden de prominenten de biefstuk van de tien deelnemende restaurants, onder toeziend oog van notaris Janbert Heemstra van notariskantoor De Clercq uit Leiden. Het panel proefde de biefstukken blind; ze werden onder nummer gepresenteerd en alleen de notaris wist welk restaurant er achter welk nummer schuil ging.

Bob Goulooze, met Marcus Rooijakkers de test organiserend zegt: “Theoretisch had een biefstuk 36 punten kunnen scoren. In de praktijk zal dat nooit gebeuren want ook onder de Prominente Proevers verschillen smaken. Maar de uitslag geeft wel aan welke biefstuk men algemeen als erg lekker ervaart.”   Het proefpanel roemde de mooie garing van de steak van Bistro La Croûte. Zij noemde de steak “zacht, heerlijk rokerig, lekker sappig van binnen, smeltend op de tong. In één woord samengevat: Top!

0-0-0

De foto’s zijn van Emile van Aelst en kunnen met naamsvermelding rechtenvrij worden gebruikt.

LD Biefstuktest (41)